Yeşeren Toprak Forum Ana Sayfası HABER
UKRAYNA'DA İSLAM GÜNEŞİ | Üye girişi yapın. |
| Link Olarak Göster | Önce Yeniler | Önceki Başlık | Sonraki Başlık | En Aşağı |
| Yazar | Mesaj |
|---|---|
| mihman | Mesaj Tarihi: 2008/4/5 14:29 |
tohum ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 2007/12/1 Nerden: İstanbul Mesajlar: 12 |
UKRAYNA'DA İSLAM GÜNEŞİ UKRANYA`DA İSLAM`A RAĞBET ARTTI
Yıllarca Sovyet komünizmi altında baskı gören ve turuncu devrimle birlikte dünyanın gündemine oturan Ukrayna `da güzel gelişmeler yaşanıyor. Mübarek Ramazan ayıyla birlikte bu ülkede İslam `a olan ilgi her geçen gün artarken, önceki gün de 4 bayan İslam `la şereflenerek Müslümanlığa adım attılar. Müslümanlar için en kutsal ayların başında gelen mübarek Ramazan ayı, başta İslam coğrafyası olmak üzere birçok ülkede Müslümanların, insanların uyanışına sebep oluyor. Yıllarca Sovyet komünizmi altında baskı gören ve turuncu devrimle birlikte dünyanın gündemine oturan Ukrayna `da güzel gelişmeler yaşanıyor. Mübarek Ramazan ayıyla birlikte bu ülkede İslam `a olan ilgi her geçen gün artarken, önceki gün de 4 bayan İslam `la şereflenerek Müslümanlığa adım attılar. Bayanlar, Ukrayna `daki Sosyal Örgütler Birliği`ne bağl? İslami Merkez `in imam?n?n huzurunda Başkent Kiev `de Kelime -i Şehadet getirerek İslam `a girdiklerini ilan ettiler. YAHUDİ `YDİ İSLAM `A GİRDİ İslamonline Sitesi`nde yay?nlanan habere göre, 19 yaşındaki Meryem Karsnateşki, aslında 13 yaşından beri İslamiyet `e girmek istiyordu ancak o zamanlar bir tanıdığı, kendisine, bunu yapamayacağını söyledi. Gerekçe olarak ise Hıristiyan doğmasını gösterdi. Meryem bu arzusundan vazgeçmedi ve İslamiyet hakkında bulduğu her kaynağı okumaya başladı. Uzun bir araştırmadan sonra İslam `ı kabul etti. İslam `la şereflenen Meryem şöyle konuştu: Anne tarafımdan Yahudi olduğumu öğrendiğimde çok şaşırdım. Yahudilik dinini derinlemesine öğrenmem için çabalamışlarsa da ben bu dinde huzur bulamadım. Ayrıca Yahudiliğe tam olarak kabul edilebilmem için daha 10 yıla ihtiyacım olduğunu öğrendiğimde de çok garipsedim, bu dinde huzur bulamayacağımı kesinlikle anladım. ARKADAŞIM VESİLE OLDU Daha sonra İslamiyet `e yeni giren bir arkadaşımla karşılaştım. O, bana İslamiyet `in kapılarının herkese, her an ve her mekanda açık olduğunu söyledi. Beni, Kiev `deki İslami Kültür Merkezine götürdü. Merkezin imamı, kadın erkek tüm kardeşlerimin önünde Müslüman olduğumu ilan etti. ORUCUN ROLÜ ÇOK BÜYÜK Yula Şibilinko ise, bir arkadaşıyla Kiev `deki İslami Merkez `in Ramazan programına katılmaya geldiğinde, orucun hükümleri yanı sıra ruhsal yönden insana kattıkları, güzelliklerini dinleyince, ertesi günü merkezin önüne başörtülü olarak geldi ve kapının önünde Kelime -i Şehadet getirmek için hocayı bekledi. O gün oruç tutmaya başladı ve diğer Müslümanlarla beraber teravi namazı kıldı. RAMAZAN `IN İLK GÜNÜ İSLAM `LA TANIŞTI Üçüncü bayan olan Natalia Altuhafa ise, İslami Merkeze Arapça dilini öğrenmek üzere geliyordu. Bu gelişleri sırasında da İslam dini hakkında Rusça kitaplar okumaya başladı. Merkez imamına kadının İslam `daki yeri, ahiret günü gibi birçok konuda birçok sorular da yönelten Natalia , Ramazan `ın ilk günü İslamiyet `e girdiğini ilan etti. MÜSLÜMANLA EVLİLİK İslam `la şereflenen dördüncü bayan Lisa Yonşofiska`nın İslamiyet `e girmesine sebep ise, üniversite döneminde, Müslüman bir gençle tanışarak onunla evlenmesi oldu. Eşi, kendisini İslami Merkeze getirerek, İslam `a davet eden, İslam `ı tanıtan, Peygamberimiz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem)`in hayatını, Kur`an mucizelerini anlatan kitaplar okutup, video kasetleri izletti. Lisa , Ramazan `ın ilk gecesi Müslüman olduğunu ilan etti. Öte yandan, Ukrayna `da yaşayan Müslümanların sayısı 2 milyonu buluyor. Toplam nüfus olan 48 milyonun ise %5 kadarını Müslümanlar oluşturuyorlar.
|
| JORDAN_0028 | Mesaj Tarihi: 2009/11/30 13:52 |
tohum ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 2009/11/30 Nerden: Mesajlar: 1 |
Re: UKRAYNA'DA İSLAM GÜNEŞİ 5 senedir Ukraynada yaşıyorum.burdan evlendim.eşim müslüman oldu.dinimizi çok iyi öğrenmesini istiyorum.kendiside çok istiyor.nasıl yardımcı olabilirsiniz?
|
| elifolmak | Mesaj Tarihi: 2010/2/24 18:54 |
tohum ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 2010/2/23 Nerden: İZMİT Mesajlar: 4 |
Re: UKRAYNA'DA İSLAM GÜNEŞİ kardeşim ben yardımcı olabilirim istersen sorularınıza hangi konuyu öğrenmek istediğinizi bildirin inşallah yeter
|
| Link Olarak Göster | Önce Yeniler | Önceki Başlık | Sonraki Başlık | En Yukarı |
| Üye girişi yapın. | |